Gislaveds kommun logotyp

Jennie Bylander, Anette Claesson, Maria Gullberg Lorentsson, Magdalini Totta och Magnus Älmqvist.

Jennie, Anette, Magdalini och Magnus premieras för sitt arbete inom utbildningsförvaltningen

Senast uppdaterad 12 januari 2024

Varje år premieras medarbetare inom utbildningsförvaltningen som gör något utöver det vanliga. År 2023 var det Jennie, Anette, Magdalini och Magnus som fick ta emot pris i sina roller som lärare, förskollärare och mentor.

Under en lunch i december uppvaktades fyra medarbetare som premierats för sina insatser inom utbildningsförvaltningen. På plats förutom de premierade var utbildningschef Agneta Åhsberg samt Maria Gullberg Lorentsson, Fredrik Johansson och Lill Hege Pettersson från utbildningsnämnden.

– Vi är glada att vi fått in många nomineringar, både från både elever, föräldrar och kollegor. Det är med stolthet vi premierar några av de nominerade varje år, säger Maria Gullberg Lorentsson, ordförande i utbildningsnämnden.

Jennie Bylander

Jennie arbetar som grundskollärare i en årskurs 4 på Gullviveskolan. Hon berättar att det kändes väldigt fint att bli nominerad och ser det som ett bevis på att hon gör ett bra jobb.

– När jag fick reda på det så kände jag mig oerhört glad, hedrad och nästan lite känslosam. Jag älskar mitt jobb och att det kanske också då syns känns fantastiskt. Det absolut roligaste med jobbet är att umgås med alla roliga elever och skapa relationer med dessa, relationsskapande är även något jag brinner för så det hoppas man ju såklart att det också ska synas, säger Jennie.

Ur nomineringen

Som kollega ser Jennie inte hinder utan är snabb med att erbjuda lösningar för
verksamhetens och för elevernas bästa. Ibland känns det som att hon kan "trolla med knäna". Relationerna hon har till sina elever känns varma och genuina. Hon gör verkligen det där lilla extra för barnen som har betydelse för framtiden. Jennie är precis den läraren man själv önskar att man hade när man gick i skolan.

Anette Claesson

Anette arbetar som förskollärare på Nyckelpigans förskola i Reftele. Just nu arbetar hon med de yngsta barnen på förskolan där det ständigt händer en massa saker. Det roligaste med jobbet tycker hon är att se hur barnen erövrar nya färdigheter och lär sig av undervisningen. Att visa engagemang och skapa trygghet tror hon är viktigt i rollen som förskollärare, och något som gjorde att hon blev nominerad.

– För mig var det en ära att bli premierad. Det är skönt att få en rejäl bekräftelse på att jobbet som jag gör är betydelsefullt för barnen och deras vårdnadshavare, säger Anette.

Ur nomineringen

Under året har Anette stöttat vår dotter likväl som oss och vi har känt stort stöd, intresse och engagemang. Hon har visat att hon bryr sig på riktigt och att det inte bara är
hennes jobb.

Magdalini Totta

Magdalini jobbar som lärare på Nordinskolan i Smålandsstenar och undervisar i engelska och spanska i årskurs 6–9. Hon har även ett uppdrag som förstelärare där hon arbetar med studieteknik, studiestrategier, motivation och lärande. Hon berättar att hon blev både glad och rörd när hon fick veta att hon var nominerad. Enligt Magdalini är det viktigaste i rollen som lärare att ha inställningen att alla elever kan lyckas.

– Ingen vill misslyckas, utan alla vill känna att de klarar av saker och ting. Jag tar reda på vad anledningen är till varför en del elever möter hinder och hittar lösningar för att de ska komma vidare med studierna. Elever som behöver utmanas ska också få chansen att utvecklas från sin nivå. Att bygga goda relationer är a och o för mig. Jag lägger mycket tid på att lära känna mina elever, se dem, lyssna på dem och bekräfta dem, säger Magdalini.

Ur nomineringen

Magdalini är en språklärare som med optimism, engagemang och kunskap bygger elevernas färdigheter i främmande språk. Med en ängels tålamod, utan att tvivla på eleven, fortsätter hon enträget arbetet och vågar samtidigt vara tydlig mot både elev och förälder med prestationen i relation till potential.

Magnus Älmqvist

Magnus jobbar på Åsenskolan där han är mentor för 6 klasser i årskurs 7–9. Det roligaste med jobbet tycker han är att kunna hjälpa elever och se dem lyckas. Premieringen ser han som ett kvitto på att han gör ett bra jobb.

– Det är alltid kul att få höra att man gör ett bra jobb, att man uppskattas som person. Det gör att man vill fortsätta jobba på med det man sysslar med, säger Magnus.

Ur nomineringen

Magnus är alltid glad, trevlig, omtänksam, respektfull, snäll och rolig. Han bryr sig verkligen om alla elever. Han hjälper en med studierna och att planera upp hur man ska plugga inför läxor och prov. Man kan alltid prata med honom om något har hänt eller om man mår dåligt.

Om premieringen

Utbildningsnämnden vill varje år premiera personal som gör något utöver det vanliga i sitt arbete inom utbildningsförvaltningens verksamheter. Insatsen ska vara något som gynnar barn och/eller elever i sitt lärande. Det kan gälla pedagogiska insatser, arbetsplatsinsatser, sociala insatser, miljöinsatser med mera. All personal anställd inom utbildningsförvaltningen kan nomineras och såväl kollegor som elever och vårdnadshavare kan lämna nomineringar.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.