Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Privat utförare av hemtjänst

Har du ett företag som vill arbeta med hemtjänst i Gislaveds kommun kan du ansöka om att bli privat utförare i kommunen enligt LOV.

För att ditt företag ska bli utförare av hemtjänst i Gislaveds kommun ska ni först godkännas av kommunen. Det betyder att ert företag ska uppfylla ett antal krav som vi har satt upp och samma krav gäller även för den kommunala hemtjänsten. Det är bland annat krav på utbildningsnivå, tillgänglighet och samarbete mellan er som utförare och vi som kommunen.

Bra att veta inför en ansökan

I ansökan anger ni om ni ska erbjuda serviceinsatser och/eller omsorgsinsatser i norra delen och/eller södra delen av kommunen. Serviceinsatser kan vara att ni utför städ, tvätt eller inköp. Omsorgsinsatser kan vara att ni hjälper någon med dusch, klä på sig eller ta en promenad.

Här kan du läsa mer om de regler som finns för att ansöka

Länk till förfrågningsunderlag, ansökan med bilagor/ Gislaveds kommuns pågående upphandlingar

När vi tagit emot din ansökan kontaktar vi dig för att bestämma tid för ett möte och en intervju. Inför mötet tar vi referenser som vi har med oss som underlag. Under intervjun går vi tillsammans igenom din ansökan.

Företag som bedriver hemtjänst enligt Socialtjänstlagen, SoL, måste ha tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg, IVO innan man ansöker. Tillståndet ska bifogas tillsammans med ansökan.

Läs mer hos Inspektionen för vård- och omsorg

Om kraven är uppfyllda är ni godkända som utförare av hemtjänst i Gislaveds kommun. Tillsammans med representanter från kommunen går vi igenom avtalet innan ni skriver under.

Vi som kommun ansvarar för att informera de kommuninvånare som är intresserade av kundval på ett enkelt och likartat sätt. Det innebär att alla företag som är godkända får en möjlighet att presentera sig utifrån en given mall. Presentationerna läggs i den mapp som biståndshandläggaren lämnar till den enskilde som ansöker om hemtjänst.

Har du frågor så ring till kontaktcenter 0371-810 00 eller skicka e-post till oss.

Valfrihetswebben är den nationella annonsplatsen där samtliga tjänster enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) ska annonseras

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.