Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Räddningstjänsten Gislaved-Gnosjö
Skicka e-post: rksis@gislaved.se

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Räddningstjänstens utbildningar

Vi på räddningstjänsten utbildar närmare 4000 personer varje år, detta är ett av våra sätt att förebygga olyckor. Nedan kan du läsa mer om våra utbildningar.

BKA (Allmän brandkunskap)

Du blir medveten om riskerna vid en brand, hur du kan förebygga en brands uppkomst och hantera eventuell brand. Vi pratar snabb och säker utrymning och värdet av brandceller. Vidare får du med dig hur du kommer kunna släcka brand i kläder genom praktiska övningar och bli väl förtrogen med den brandsläckningsutrustning som finns på arbetsplatsen.

Instruktören kommer cirka 30 minuter innan utsatt tid för att gå igenom hur det ser ut just hos dig, för att kunna anpassa utbildningen just utifrån era förutsättningar.

Vi ger dig teori blandat med praktik.

Maila oss: rksis@gislaved.se

Tid: 2,5 timmar

Kostnad och antal per tillfälle 9 000 kr + moms, max antal 20.

Anmälan BKA

HLR + AED utbildning (Hjärt och lungräddning + hjärtstartare)

Vid ett hjärtstopp kan hjärtat inte längre pumpa blodet ut i kroppen. På vår utbildning ger vi dig kunskaper om hur du tryggt och snabbt kan hjälpa till att rädda liv, om du skulle hamna i en situation vid ett hjärtstopp. Vi ger dig teori + praktik, därefter ställs du inför realistiska scenarion.

Vi kan komma till din verksamhet eller så kommer du till oss på räddningstjänsten. Vi tillhandahåller HLR-dockor utan extra kostnad.

Tid: cirka 2,5-3 timmar

Kostnad och antal per tillfälle 9 000 kr + moms, max antal 12.

Anmälan till den digitala HLR + AED utbildning

Utrymningsövningar

Vi på räddningstjänsten kommer gärna ut till din organisation, förvaltning eller företag och håller i en för er verksamhet anpassad utrymningsövning. Vi tar hand om kommunikationen med SOS och kommer efter utrymningsövningen ge er tips och råd på hur ni kan förbättra er utrymning. Denna kompetens åligger verksamhetens brandskyddsansvarige att ha koll på.

Kan med fördel beställas i samband med BKA (brandskyddsutbildning)

Tid: cirka 40 minuter till en 1 timma

Kostnad: 3 200 kr + moms

Anmälan utrymningsövning


Studiebesök på räddningstjänsten

Vi visar gärna upp vår verksamhet. Du får en inblick i vår organisation och vi visar dig våra fordon.

Dagtid är att föredra. Tid vi avsätter för besöket är cirka 60-90 minuter.

Anmälan för studiebesök

Heta arbeten

Heta Arbeten är ett samlingsnamn för arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och som kan riskera att orsaka brand. Det kan handla om svetsning, skärning, lödning eller arbeten med snabbroterande verktyg.

Samtliga stora försäkringsbolag i Sverige ställer krav på att Heta Arbeten skall utföras av certifierade hetarbetare. Kraven regleras i försäkringsbolagens försäkringsvillkor.

Tid: 8 timmar

Maila oss för frågor: rksis@gislaved.se

Anmälan till Heta arbeten

Anmälan till Heta arbeten via brandskyddsföreningen

4 timmar om livräddning och psykisk hälsa

Vill du vara den som gör skillnad när någon i din omgivning behöver det som mest? Vår livräddande utbildning för bättre psykisk hälsa ger dig kunskapen och självförtroendet att agera och stötta människor i deras mörkaste stunder. På bara fyra timmar kan du förvandlas till en räddande ängel för någon i behov.

  • I kursen utforskar vi hur psykisk (o)hälsa kan se ut på arbetsplatsen och i nära relationer. Vi avlägsnar stigmatiseringen och ökar medvetenheten genom att diskutera fakta och myter om suicid och psykisk ohälsa. Genom att förstå dessa ämnen på djupet blir du bättre rustad att ge stöd och förändra liv.
  • Att känna till både friskfaktorer och riskfaktorer för psykisk hälsa är avgörande för att förebygga och bekämpa den psykiska ohälsan.
  • Vi ger dig de nödvändiga verktygen och strategierna för att bemöta olika situationer med empati, lyssnande och handlingskraft. Genom att visa omsorg och vara närvarande kan du göra en enorm skillnad i någons liv.
  • Tillsammans kan vi förändra samhället och minska antalet självmord. Vår utbildning fokuserar på suicidprevention och syftar till att sprida kunskap och medvetenhet. Genom att delta i vår kurs blir du en viktig länk i kedjan som bryter tystnaden kring psykisk ohälsa och erbjuder hjälp där den behövs som mest.

Bli en del av förändringen!
Anmäl dig till vår livräddande utbildning, idag och ta steget mot att bli den som räddar liv och sprider hopp. Tillsammans kan vi göra skillnad och ge människor en ljusare framtid.

Anmälan

Skicka e-post till madelen.kjell@gislaved.se för att anmäla intresse.

MHFA – Mental Health First Aid

Välkommen till framtiden av första hjälpen! Är du redo att göra verklig skillnad i människors liv och samtidigt främja en sundare och mer medveten arbetsplats? Då är MHFA-utbildningen precis det du behöver!

MHFA står för ”första hjälpen psykisk hälsa” som är en evidensbaserad utbildning som syftar till att öka medvetenheten om mental hälsa och ge verktyg för att stödja personer som kan vara i kris.

Några skäl till varför MHFA-utbildningen är ovärderlig för ditt företag

  • Förbättrad arbetsmiljö: Genom att utbilda medarbetarna i MHFA kommer du att skapa en arbetsplats där mental hälsa är prioriterad och där alla känner sig trygga och stödda. Detta leder till ökad trivsel och minskad stress, vilket i sin tur kan öka produktiviteten och minska personalomsättningen.
  • Kompetens att identifiera och stödja personer i kris: MHFA-utbildningen ger deltagarna färdigheter att känna igen de tidiga tecknen på mentala hälsoproblem och kriser. Genom att kunna agera snabbt och erbjuda stöd på ett effektivt sätt kan du och ditt team hjälpa till att förhindra allvarliga konsekvenser och bidra till att rädda liv.
  • Minskade sjukfrånvarokostnader: I Gislaveds kommun 2023 uppgick sjukskrivningskostnaderna till 204 miljoner och 95 miljoner berodde på psykisk ohälsa. Genom att investera i MHFA-utbildning minskar du risken för att dina medarbetare ska drabbas av längre sjukskrivningar. Det skapar också en kultur där det är lättare att prata om och ta itu med mentala hälsoutmaningar.
  • Stärkt varumärke: Genom att visa att du bryr dig om dina medarbetares mentala hälsa och erbjuder MHFA-utbildning visar du också att ditt företag är socialt ansvarstagande och engagerat i välbefinnande. Detta kan locka talangfulla och engagerade medarbetare och hjälpa till att bygga ett positivt företagsrykte.

MHFA-utbildningen är anpassad för alla nivåer och roller inom organisationen. Vi erbjuder flexibla utbildningsalternativ, för att passa dina behov och tidsscheman.

Bli en pionjär inom mental hälsa och gör skillnad för ditt företag och dina medarbetare genom att investera i MHFA-utbildningen.

Anmälan

Utbildningen är under 2 dagar. Skicka e-post till madelen.kjell@gislaved.se för att anmäla intresse.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.