Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Fukt och mögel

Problem med fukt och mögel inomhus i bostaden kan bero på flera olika orsaker. Du ska i första hand kontakta din fastighetsägare som är den som är ansvarig för fastigheten. Om du inte får hjälp ska du ta kontakt med oss.

Fukt- och mögelförekomst ger inte alltid besvär för den boende, men det finns anledning att vara extra försiktig. De vanligaste symptomen är besvär som snuva, rinnande ögon, andnöd och rethosta även huvudvärk och trötthet. Barn är känsligare än vuxna och utvecklar besvär snabbare.

Så upptäcks fukt och mögel

Ofta finns inga synliga tecken på att huset är skadat. Fukt- och mögelskadorna märks i de flesta fall genom en obehaglig lukt i huset. Problemet upptäcks ofta genom att andra påpekar att det luktar.

Så kan du minska risken för fuktskador

Du kan minska risken för fuktskador genom att se till att ventilationen fungerar väl. Håll ventilerna öppna och rengör dem ofta. En källare har alltid hög fuktighet beroende på vattentrycket från marken.

Det här gör du vid en fuktskada

Om du äger din bostad vänder du dig till en konsult som kan hjälpa till med att kartlägga omfattningen av skadan och ge råd om hur du bör åtgärda den.
Bor du i en bostads- eller hyresrätt vänder du dig i första hand till styrelsen eller fastighetsägaren.

Lämna klagomål om störning

I första hand ska du alltid kontakta den som orsakar störningen som då har möjlighet att förbättra situationen. Om du inte får hjälp av din hyresvärd eller bostadsrättsförening, kan du kontakta oss. Om vi bedömer det som nödvändigt kommer vi att ställa krav på utredning och åtgärder som riktas mot fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.