Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Bredband och IT

Här kan du läsa om bredbandsutbyggnad i kommunen.

Bredbandsutbyggnad i kommunen

Fri konkurrens ger ökad valfrihet, samtidigt som det främjar utveckling. Därför är det viktigt med öppenhet – att de fibernät som byggs är öppna och neutrala och möjliggör för hushåll och företag att fritt välja tjänster eller tjänsteleverantörer.

I nuläget verkar två fiberaktörer i kommunen, så om du är intresserad av att skaffa fiber till din bostad eller ditt företag kontakta någon av följande leverantörer:

Bredbandsutbyggnad på landsbygden

Det pågår ett antal byggprojekt för att bygga fiber på landsbygden i kommunen. Dock saknar fortfarande en del företag och boende på landsbygden möjlighet att ansluta sig till fibernäten. Utbyggnaden kan påskyndas genom lokala initiativ där boende inom ett visst område bildar en förening som söker stöd och bygger ut ett eget fibernät. Det kan också vara ett företag som tar initiativ och skaffar tillräckligt med abonnenter för att det ska vara ekonomiskt möjligt att påbörja en utbyggnad.

Fiberföreningar, företag och marknadsaktörer kan ansöka om stöd från Gislaved Energi för utbyggnad av bredband inom Gislaveds kommun. Stödet är tänkt att skapa förutsättningar för att kunna bygga ut bredband till de områden som idag inte kan erbjudas fiberanslutning.

Se en karta med fiberföreningarna i kommunen Pdf, 596.5 kB.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.