Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Bredband och IT

Här kan du läsa om bredbandsutbyggnad i kommunen.

Bredbandsutbyggnad i kommunen

Tillgången till internet är av stor vikt för boende och verksamma i Gislaveds kommun. Om du planerar att flytta till Gislaveds kommun, eller vill se vilka leverantörer som finns tillgängliga för din bostad eller ditt företag kan detta hittas via Post- och telestyrelsens tjänst ”bredbandskartan”. För mer information om installation och kostnad för detta får du kontakta existerande aktörer i närheten av där du bor eller verkar.

Klicka här för att se bredbandskartan.

Bredbandsstöd

Tidigare har det kommunala energibolaget Gislaveds energi haft i uppdrag att betala ut stöd för utbyggnation av fiber till olika aktörer inom kommunen. Detta är inte ett uppdrag Gislaveds energi har idag. Kommunen har i dagsläget ingen ekonomisk stödfunktion, eller direkt administrativ roll i bredbands- samt fiberrelaterade frågor.

I samband med antagandet av regeringens bredbandsstrategi ”Sverige helt uppkopplat 2025 – en bredbandsstrategi” gav regeringen Post-och telestyrelsen uppdraget att administrera och betala ut stöd för bredbandsutbyggnad i hela landet för perioden 2020 – 2027. Mer information, regelverket för stödet och ansökningstider för detta hittas på myndighetens webbplats.

Klicka här för att läsa mer om bredbandsstöd.

Bredbandsutbyggnad på landsbygden

Det pågår ett antal byggprojekt för att bygga fiber på landsbygden i kommunen. Dock saknar fortfarande företag och boende på landsbygden möjlighet att ansluta sig till fibernäten. Utbyggnaden kan påskyndas genom exempelvis lokala initiativ där boende inom ett visst område bildar en förening som söker stöd och bygger ut ett eget fibernät. Det kan också vara ett företag som tar initiativ och skaffar tillräckligt med abonnenter för att det ska vara ekonomiskt möjligt att påbörja en utbyggnad.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.