Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Kemikalier i hushållet

Det kan vara svårt att skydda sig mot alla kemikalier som är skadliga, men du kan begränsa mängden du använder och aktivt välja sådant som är bättre för både dig och miljön.

En kemisk produkt är ett ämne eller en blandning av två eller flera ämnen. Exempel på ämnen är aceton, etanol och natriumklorid. Exempel på blandningar är målarfärg, lim och rengöringsmedel. Även bekämpningsmedel, som myggmedel eller ogräsmedel, samt doftljus, våtservetter och djurschampo räknas som kemiska produkter.

Använd miljömärkta produkter

När du väljer produkt, försök att välja den som är minst farlig.

Förvara kemikalier säkert

Barn och husdjur gillar att undersöka sin omgivning. Tänk på att låsa in kemikalierna när du inte använder dem. Tänk också på att märka upp flaskor med kemikalier rätt och att inte hälla kemikalier i exempelvis en läskflaska eller något som kan misstas för något annat. Det kan också vara bra att ha medicinskt kol hemma, om olyckan skulle vara framme.

Viktigt med kunskap

Läs på om de kemikalier du ska använda så du hanterar dem säkert. De kan exempelvis vara brandfarliga eller det kan vara farligt att andas in ångorna från viss kemiska medel. Läs mer om kemikalier i vardagen på kemikalieinspektionens webbplats.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.