Kulturhöst

Ta del av vårt rika kulturliv av musik, teater, dans och kultur i höstens kulturprogram.

En mängd olika arrangemang, evenemang och kulturaktiviteter erbjuds och här finns något för alla. Besök våra bibliotek, lyssna på föreläsningar och konserter eller besök aktuella konstutställningar. Nedan följer ett axplock av alla aktiviteter som finns med i höstens program.

Ladda hem kulturprogrammet för hösten 2016 här.PDF

Kulturplatån

I Glashuset hittar du Kulturplatånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är en kreativ mötesplats för alla unga i kommunen. På Kulturplatån kan du boka olika rum för att skapa musik, teater eller konst. Det är en plattform för att förverkliga drömmar, idéer och projekt. Teaterverkastan och Gislaveds dansstudio erbjuder även kurser för barn och unga vuxna.

Kulturslanten

Missa inte att det finns ett stipendium att söka för dig som vill genomföra eller arrangera ett kulturprojekt. Stipendiet är för dig mellan 13-25 år som vill göra någon form av kulturarrangemang. Tänk på att kultur är väldigt många olika saker. Behöver du behöver hjälp med att förverkliga just din idé så hjälper vår ungdomscoach dig gärna.

Barnteater på Biblioteken

Barnteatern ”Huset” spelas på fyra av våra bibliotek med start i Reftele den 3 oktober. Historien utspelar sig i ett gammalt tegelhus där en italiensk operatenor bor. Han är olyckligt förälskad i fransyskan med pudeln på våningen under. I köket lagar den ensamma mamman mat och på bottenvåningen finns en övergiven blomsteraffär. När affären öppnas upp på nytt, av en ung man, börjar det hända märkliga saker.
Teatern är från 3-4 år och cirka 40 minuter lång. Se programmet för anmälan och mer information.

Gislaveds konsthall och bildverkstad

Gislaveds konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en mötesplats med bildkonsten i centrum som vill inspirera, utmana och väcka nyfikenhet. Besök gärna konsthallen för att titta på aktuell utställning, bli inspirerad och gå ner till bildverkstaden för att skapa egna alster utifrån upplevelser från utställningen.

Målarskola på onsdagar

I höst arrangeras det Målarskola i konsthallens bildverkstad. Verksamheten är öppen för alla, nybörjare som erfarna och drop-in gäller. För nybörjare fokuserar vi på grunderna i färglära. Och för mer erfarna arbetar vi med valfria motiv, medtagna ting, fotografier och stilleben utifrån valfri teknik.
Se programmet för mer information.

Schlagerfest 29 oktober

Schlagerfest är en av höstens konserter med Gislaveds Symfoniorkesterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som tillsammans med flera av våra stora schlagerartister skapar en riktig festkonsert. Solister är Jan Johansen, Magnus Bäcklund och Tranemobördiga Anneli Axon. Dirigent är Ulf Wadenbrandt. Se programmet för biljetter och mer information.

Sidan uppdaterades senast: 2016-09-21