Vill du bli språkvän?

Genom Språkvän i Gislaveds kommun träffas nya och etablerade svenskar för att umgås och få nya kontakter. Anmäl dig!

Arbetet Språkvän i Gislaveds kommun har precis startats upp med syftet att bygga broar mellan människor med olika bakgrund. Genom att mötas över gränserna skapas ett starkare och mer tolerant samhälle. Berika ditt och andras liv genom att bli språkvän!

- Det är roligt att vi nu kan erbjuda språkvänner. Liknande arbeten i andra kommuner har skapat nya nätverk och vänskapsband. Jag är övertygad om att detta kommer att bli ett lyckat arbete även i vår kommun, säger Maria Stjerneby, integrationshandläggare.

Hur går det till?

Efter att du har anmält dig matchas du ihop med en person/grupp baserat på dina önskemål och intressen. Första mötet sker tillsammans med kommunens integrationshandläggare. Sedan fortsätter ni att träffas så ofta ni vill. Det ska vara roligt! Kontakten är frivillig och bygger på att ni möts med öppenhet och respekt. Det kan bli en lång vänskap eller en kort bekantskap. Förslag på vad ni kan göra tillsammans:

  • Vara ute i naturen
  • Laga mat eller baka
  • Motionera
  • Fika
  • Besöka sport och kulturevenemang
  • Fira högtider tillsammans

Anmäl dig till för att bli språkvän

Vill du vara den ena parten i mötet? Det är en möjlighet att lära sig mer om andra människor. Anmäl ditt intresse att bli språkvän.

- Jag ser fram emot att börja matcha ihop och träffa alla som anmäler sig, säger Maria Stjerneby.

Sidan uppdaterades senast: 2016-03-04