Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Döda lantdjur och att ansöka om att gräva ned en död häst

Döda lantbruksdjur som kor, får, getter och grisar ska inte grävas ner utan ska förbrännas på godkända anläggningar. Du kan få gräva ner en självdöd eller avlivad häst om det finns en lämplig plats. Du behöver då ansöka om detta till Miljöskydd.

Det finns företag som samlar in döda djur och lämnar dem till godkända anläggningar där de går till förbränning. Svensk lantbrukstjänst hittar du vilket företag som hämtar döda djur.

Gräva ner döda hästar och sällskapsdjur

Du får gräva ner döda sällskapsdjur på egen mark. Om du har ett godkännande från miljöhandläggare på samhällsutvecklingsförvaltningen får du också gräva ner döda hästar. Däremot är det inte tillåtet att gräva ner döda sällskapsdjur eller hästar inom vattenskyddsområden.

För att få gräva ner din häst måste du först ansöka om godkännande hos kommunen. Platsen måste godkännas och du måste undvika smittspridning och förorening av vatten. Det kan vara svårt att hitta en lämplig plats på grund av jordart och påverkan på ytvatten och grundvatten.

Skicka e-post eller ring kontaktcenter för att ansöka om att gräva ner en häst.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.