Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Förvaltningar

Kommunen har fem förvaltningar som har olika ansvarsområden.

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen är kommunstyrelsens förvaltningsorganisation. Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för och stödjer övriga förvaltningar inom områdena kvalitet, ärendehantering, säkerhet, ekonomi, hr, kommunikation och it. Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar även för området arbete och utbildning.

Samhällsutvecklingsförvaltningen

Samhällsutvecklingsförvaltningen arbetar på uppdrag av nämnderna kommunstyrelsen, bygg- och miljönämnden och samhällsutvecklingsnämnden. Förvaltningen ansvarar för det operativa arbetet inom samhällsutveckling. Exempel på frågor förvaltningen ansvarar för är kultur- och fritidsverksamhet, hållbar utveckling, vatten och avlopp samt kommunens kostorganisation.

Socialförvaltningen

Socialförvaltningen är socialnämndens förvaltningsorganisation. Socialförvaltningen ansvarar för att samordna, utveckla och leda verksamheten inom vård- och omsorg, verksamhet för personer med funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg. Socialförvaltningen ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i det särskilda boendet, ordinärt boende och vid dagverksamheterna.

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen arbetar på uppdrag av utbildningsnämnden med frågor om förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Omsorg kvällar, nätter och helger samt öppen förskola inom familjecentralerna ingår även i utbildningsförvaltningens ansvarsområde.

Räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö

Räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö är räddningsnämndens förvaltningsorganisation. Räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö ansvarar för att ha en utryckningsorganisation vid bränder och andra olyckor. De ansvarar även för att arbeta preventivt inom och utanför organisationen.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.