Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Målgruppsanalys av unga

Unga är en av kommunens prioriterade målgrupper. Under 2023 genomfördes en målgruppsanalys för att ta reda på mer om hur vi kan utveckla kommunen så att fler unga vill stanna kvar och flytta hit

För att växa befolkningsmässigt behöver vi utveckla kommunen. Hur utvecklar vi kommunen så unga vill bo här? Jo, genom att ta reda på mer om vår målgrupp. Dagens ungdomsgeneration kallas Generation Z. Generation Z är den första generationen som inte minns 1900-talet, eller en värld utan internet och konstant uppkoppling.

Generation Z är kommunens framtid

För att kommunen ska växa behöver vi våra unga. Vi behöver att de som växer upp här vill stanna kvar eller återvända. Vi behöver att de som flyttar hit för jobbets skull trivs och stannar kvar, och vi behöver locka unga som inte bor här att flytta hit. Vi behöver forma kommunens framtid tillsammans med unga.

Du behöver veta vad som krävs

Du som arbetar med någon form av utveckling, eller beslutar om att utveckling ska ske, behöver veta mer om den här målgruppen. Du behöver veta vilka behov, förväntningar, intressen och engagemang som de har. Den här målgruppsanalysen är tänkt som ett verktyg för dig och dina kollegor. Den ska hjälpa till att utveckla Gislaveds kommun så unga vill bo här.

Lär dig mer om målgruppen unga

Välkommen att ta del av resultatet av analysen i slutrapporten Hur utvecklar vi kommunen så att unga vill bo här? Målgruppsanalys av unga 16 – 26 år Pdf, 1.4 MB..

Du som arbetar med utveckling i vårt område, eller ingår i en förening där utveckling av kommunen är ett fokusområde, är välkommen att kontakta oss för en presentation av målgruppsanalysens resultat. Presentationen kan ske både fysiskt eller digitalt.

 

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.