Kontaktcenter
Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00
Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan
Korttidsvistelse LSS
Vi utför korttidsvistelse utanför ditt egna hem enligt LSS.
Om dina anhöriga behöver avlastning eller om du själv har behov av miljöombyte kan korttidsvistelse vara något för dig.
Stödet du får på korttidsvistelse är anpassat efter dina behov, intresse och möjligheter. Aktiviteter planeras efter önskemål och behov samt det som händer i samhället för tillfället.
Välkommen till korttidshemmet Loftet i Gislaved
På Loftet finns det sex sovrum. Alla rummen har olika färgteman. Rummen är inredda med säng, garderober och bord i ljusa färger.
På Loftet har vi stora gemensamma utrymmen med plats för lek, aktiviteter och tv-mys. Det finns ett gemensamt kök där vi lagar och äter våra måltider.
Vi har en stor och härlig tomt med lekplats och fin uteplats.
Vi har tillgång till bil och buss och kan åka på utflykter och olika aktiviteter, i närmiljön finns det gott om promenadsslingor och nära till skogen.
På Loftet finns det personal dygnet runt som kan ge dig stöd.
Hur stödet ges och utformas är olika. Personal arbetar för att hitta lösningar som möjliggör för dig att få en bra vistelse på Loftet.
Vi jobbar efter individuella genomförandeplaner och samverkar med skolan/habiliteringen för att nå dina mål.
Personal är till för att stödja dig med att skapa rutiner och struktur. Vi jobbar med bild stöd och scheman vid behov. Stöttar dig med hygien eller med stöd för att komma iväg på våra planerade aktiviteter.
Aktivtiter vi gör på Loftet:
- Bad,
- promenader,
- cykling,
- utelek på olika lekplatser,
- pyssel mm.
Här kan du läsa mer om vad som gäller för ansökan och hur du ansöker.
Du som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning kan bo i en stödfamilj för att få miljöombyte och stimulans. Samtidigt kan dina anhöriga få avlastning.
Vad är en stödfamilj?
En stödfamilj tar emot ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning i sitt hem ungefär en helg i månaden för att föräldrarna ska få avlastning. Genom stödfamiljen får barnet miljöombyte och anhöriga får avlastning.
Vill du bli en stödfamilj?
Uppdraget stödfamilj kräver engagemang och intresse för människor och utrymme i vardagen för någon mer. Det är inget hinder att vara ensamstående, eller att inte ha hemmaboende barn. Det ställs heller inga krav på särskild yrkeskompetens.
Kraven är att du lever i en stabil livssituation och har kraft och möjlighet att ta emot ett barn eller ungdom i ditt hem. Avsikten är att kontakten ska bli så långvarig som familjen önskar. Att ha en stödfamilj innebär en stor trygghet för familjen.
För att bli stödfamilj krävs ingen särskild utbildning däremot görs alltid en utredning om lämplighet. I utredningen ingår referenstagning, registerutdrag, hembesök samt djupintervju.
Sidans innehåll senast uppdaterat:
Saknar du något på denna sida?
Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.