Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

För dig som är ny i Sverige

Vårt uppdrag som kommun är att hjälpa dig att snabbt delta i det svenska samhället. Vi ser bland annat att det svenska språket, utbildning och jobb är viktiga delar för att du ska kunna etablera dig i Sverige

Efter att en person har fått uppehållstillstånd i Sverige anvisar Migrationsverket personerna till vidare kommuner om de inte själva ordna eget boende. Gislaveds kommun ska varje år ta emot ett bestämt antal personer som varierar från år till år.

Mottagande

Du som anvisas till Gislaveds kommun av Migrationsverket tas emot av Enheten för vuxenstöd och integration. Vi erbjuder hjälp och vägledning under den första tiden i Sverige. Det kan vara i form av myndighetskontakter, kontakt med vården, inskrivning i skola eller andra frågor du har som ny i Sverige. Vanligtvis avslutas stödet när du som nyanlända skrivs in i Arbetsförmedlingens etableringsprogram.

Boende

Enligt lag ansvarar kommunen för boende för dig som nyanlända som anvisats till Gislaved och som har fått uppehållstillstånd. För att uppnå god integration är vår ambition att erbjuda boende där det finns goda förutsättningar för våra nya kommuninvånare att etablera sig. Vi har ett nära samarbete med Gislavedshus och för att ordna bostäder till anvisade.

Förskola och skola

I våra förskolor och skolor arbetar personalen med att integrera barnen i samhället. Vi har fokus på språk, både svenska och hemspråket och uppmuntrar barnen att de del av olika kulturer.

Svenska för invandrare

Utbildning i svenska för invandrare är grundläggande utbildning i svenska språket för vuxna som inte har svenska som modersmål. Undervisningen bedrivs under hela året uppdelat på fem perioder och har inga lov inlagda.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.