Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Parker och grönområden

Gislaveds kommun jobbar för att göra utemiljön så attraktiv och trivsam som möjligt. Här ska alla känna sig välkomna.

Kyrkparken är belägen i centrala Gislaved och den anlades på 1950-talet. Här finns en damm med fiskar, och flera bänkar och träd som skuggar där du kan sitta och njuta en stund. Här finns både sommarblommor, perenner och blommande körsbärsträd.

Dalenparken är med sina två hektar Gislaveds största park. Den ligger utmed Nissan och har sittbänkar för både vila och fiske. Här finns en liten fotbollsplan, ett utegym och vackra perennplaneringar i stensättningar. Gångvägarna är upplysta och en brygga finns för att komma närmare vattnet.

Torgparken är Gislaveds centrumpark och den ligger precis nedanför Stortorget. Här finns terasser med buskar och perenner samt flera sittplatser. Vattenspegeln ligger blank nedanför och rinner sakta ner till fontändammen. Ett antal pyramidalmar ramar in parken och en stor friväxande alm står mitt i. Här under söker många skugga när det bjuds på konsert eller vid andra evenemang.

I Ekekullens park har många midsommarfester firats och valborgsbrasor eldats. Här finns många stora och fina ekar och en mindre bokskog. I parkens centrum står en blodlönn med perenner planterade under och bänkar för den som vill sitta ner en stund. Här finns också Ekekullens lekplats som är tillgänglighetsanpassad.

Vid sidan om Nissastigen i Smålandsstenar hittar du Torgparken med sina klippta häckar, planteringar och sittplatser. På andra sidan ligger Trekanten, en nedsänkt oas inramad av buskar och rönnar. Här kan man sitta ner i skuggan under ett träd. Mitt i centrum kan man också finna Göstas rondell med sitt vackra konstverk.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.