Bibliotek

Gislaveds bibliotek
Årets bibliotek 2008

Biblioteken spelar en viktig och aktiv roll för ett rikare kulturliv. Kulturen ska vara nära invånarna, därför ska också tillgängligheten vara stor. I kommunen finns ett huvudbibliotek, sex biblioteksfilialer och en bokbuss som åker turer på landsbygden.

Bibiblioteks hemsida

Besök bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats. för att se öppettider och kontaktuppgifter, låna böcker och se kommande evenemang.

Med barn i fokus

Biblioteken har utvecklats till att fungera som sociala utrymmen för att bidra till skaparglädje och gemenskap. Här arrangeras många aktiviteter för både barn och vuxna. Med barn i fokus anordnas bland annat teaterföreställningar, bokträffar och sagostunder. Skaparbibblan vill främja kreativitet och nyfikenhet, barn och unga får möjlighet att utforska programmering och tekniska utrustningar, som exempelvis 3Dskrivare.

Samarbeten

Biblioteken samarbetar med andra under lovaktiviteter och studiedagar. Det finns mycket för barn att göra – vi uppmuntrar till läslust, skrivande och fritt skapande. Under året visas utställningar av lokala aktörer på många av biblioteken, allt från foto och måleri till historia. Utöver det anordnas bokträffar, språkcaféer och internetdagar med it-bibliotekarien.

Boken kommer till dig *

Om du inte kan komma till biblioteket kan biblioteket komma till dig. Erbjudandet gäller för riskgrupperna för coronaviruset. Vi plockar ihop ett bokpaket efter dina önskemål som kan hämtas av ett ombud eller köras hem.

Kultur som takeaway *

Vill du låna men inte gå in på biblioteket eller stanna längre än nödvändigt? Så långt det är möjligt kommer vi att leverera kultur till våra låntagare. Hör av dig till biblioteket och beställ böcker, brädspel, ljudböcker, tv-spel eller filmer för avhämtning på ditt närmaste bibliotek.

* Erbjudandet gäller för alla åldrar i hela kommunen

Sidan uppdaterades senast: