tjej som dansar

Dans

Tidigt på våren 2020 invigdes de nya danssalarna i Glashuset Gislaved, de har stora ytor, bra ljud och ljus. Danssalarna är anpassade efter dans och ger fler ungdomar chansen att utvecklas.

Gislaveds dansstudio

Gislaveds dansstudio är en etablerad verksamhet i Gislaveds kommun sedan 2003. Över 200 elever i åldrarna 6 till 20 år deltar i kvällskurser och danslektioner på gymnasiet. Många dansar för att det är kul och en del för att söka sig vidare till nationella och internationella yrkesdansutbildningar. För dig som vill lära dig mer om dans finns det många kurser och workshops.

Anmälan till dansläger för barn 10-12 år

Du dansar intensivt och lär dig en koreografi som visas upp för nära och kära. Danslägret pågår 18-19 juni. Kostnadsfritt. Anmäl dig genom att klicka på Dansstudio - Barngrupper 10-13. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan till kurserna för läsåret 2022-23

Anmälan till kurserna för läsåret 2022-2023 öppnar måndag 2 maj 07.00. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Obs. begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Tävlingar och dansföreställningar

Dansstudion deltar i tävlingar, anordnar föreställningar och framträder även på andra arrangemang.

– Danstävlingar ger oss unika upplevelser. Vi får möta stora dansare, koreografer och dansgrupper samt uppträda på Sveriges största dansscener, säger dansutvecklaren Andrea Donoso Lillo.

Dansstudion deltog i Nordens största danstävling, Streetstar Dance School Challenge 2015. Länk till annan webbplats.

– Den kom att betyda oerhört mycket för dansstudions erkännande och för våra dansare. Vi åkte dit med en vilja att lära oss av processen och var beredda på det mesta förutom att vinna, vilket vi gjorde med gruppen Dansza, tillägger Andrea.

Sedan dess har dansstudion deltagit i Skapa Dans 2016 i Nässjö, en koreografitävling där eleverna själva koreograferade dansen. Länk till annan webbplats. Dansstudion vann och representerade Jönköpings län i finalen, där de fick publikens pris. De deltog även i tävlingen Urban North 2018 i Umeå och vann förstapriset. Senare samma år var dansstudion åter med i Streetstar Dance School Challenge och kom på en tredjeplats.

Sidan uppdaterades senast: