tjej som dansar

Dans

Gislaveds dansstudio

Gislaveds dansstudio är en etablerad verksamhet i Gislaveds kommun sedan 2003. Över 200 elever i åldrarna 6 till 20 år deltar i kvällskurser och danslektioner på gymnasiet. Många dansar för att det är kul och en del för att söka sig vidare till nationella och internationella yrkesdansutbildningar. För dig som vill lära dig mer om dans finns det många kurser och workshops.
Danssalarna i Glashuset Gislaved har stora ytor, bra ljud och ljus. De är anpassade efter dans och ger fler ungdomar chansen att utvecklas.

Anmälan till kurser

Intagningarna för hösten har stoppats på grund av coronaviruset. Anmälan till vårens kurser är öppen från december 2020 till början av januari 2021.

Dansa utan krav

Dansa utan krav är en forskningsbaserad insats där dansen i form av dansklasser kompletterar elevhälsans i arbetet med att främja hälsa bland tonårstjejer.

Fysisk aktivitet hjälper oss att slappna av, minskar stress och hjälper oss att släppa på krav. Dansa utan krav är ett dansprojekt som riktar sig till tjejer i åldrarna 13–18 år som har återkommande besvär med; stress, oro, magont, nedstämdhet, huvudvärk, sömnbesvär och bristande självkänsla. Du behöver inte ha dansat tidigare för att kunna delta.

Dansa utan krav är helt kostnadsfritt. Vi kommer att träffas 12 gånger per termin en gång i veckan under en timme. Dansträffarna håller till i Glashusets danssal i Gislaved med start fredag 18 september kl. 16.00–17.15

När vi dansar fokuserar vi på rörelseglädje och kravlöshet, utan prestation. Detta innebär att vi inte uppträder eller visar upp de danser vi gör. Dansklasserna är uppbyggda utifrån uppvärmning, koreografi, stretch och avslappning. Du får prova på olika dansstilar som till exempel latinamerikanska rytmer, moderndans, streetdance och jazzdance.

Anmälan sker via din skolsköterska, kurator eller annan vuxen på skolan, ange namn, ålder, adress och telefonnummer samt kontaktuppgift till vårdnadshavare.

Dansa utan krav genomförs av Gislaveds kommun i samverkan med Region Jönköpings län.

För vidare frågor maila vår danslärare Andrea Donoso Lillo eller hör av dig på 072- 145 80 59. Varmt välkommen!

Tävlingar och dansföreställningar

Dansstudion deltar i tävlingar, anordnar föreställningar och framträder även på andra arrangemang.

– Danstävlingar ger oss unika upplevelser. Vi får möta stora dansare, koreografer och dansgrupper samt uppträda på Sveriges största dansscener, säger dansutvecklaren Andrea Donoso Lillo.

Dansstudion deltog i Nordens största danstävling, Streetstar Dance School Challenge 2015.länk till annan webbplats

– Den kom att betyda oerhört mycket för dansstudions erkännande och för våra dansare. Vi åkte dit med en vilja att lära oss av processen och var beredda på det mesta förutom att vinna, vilket vi gjorde med gruppen Dansza, tillägger Andrea.

Sedan dess har dansstudion deltagit i Skapa Dans 2016 i Nässjö, en koreografitävling där eleverna själva koreograferade dansen.länk till annan webbplats Dansstudion vann och representerade Jönköpings län i finalen, där de fick publikens pris. De deltog även i tävlingen Urban North 2018 i Umeå och vann förstapriset. Senare samma år var dansstudion åter med i Streetstar Dance School Challenge och kom på en tredjeplats.

Sidan uppdaterades senast: 2020-09-11