Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor anpassad grundskola
Jenny Emanuelsson

Rektor anpassad gymnasieskola
Per Stavås

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Anpassad skola

Vårdnadshavare har rätt att ansöka om att barnet ska mottas i anpassad skola och läsa enligt dess läroplaner om barnet har en intellektuell funktionsnedsättning.

En placering i anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola föregås av en utredning som består av fyra delar. Utredningarna ska säkerställa att barnet har rätt till undervisning enligt den anpassade grundskolans och anpassade gymnasieskolans läroplaner.

Inkluderande förhållningssätt

Kommunen har länge haft ett inkluderande förhållningssätt för arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Idag kan man som vårdnadhavare i samråd med rektor för anpassad grundskola välja att ha sitt barn integrerat i grundskolan eller i en särskild enhet inom anpassad grundskola, allt utifrån barnets behov och förmågor. Man måste hela tiden se till och balansera elevens särskilda behov av socialt umgänge med jämnåriga och behovet av undervisning på elevens individuella nivå.

Anpassad gymnasieskola

Du hittar mer information om anpassad gymnasieskola på Gislaveds gymnasiums webbplats.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.