Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Linda Wilhelmsson

Telefon
Avdelning Lillstugan: 0371-235 95
Avdelning Storstugan: 0371-235 96
Avdelning Lekstugan: 0371-235 93

Postadress
Ås
333 73 Bredaryd

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Förskolor i Ås

I Ås ligger förskolan Ängslyckan på landsbygden med naturen precis utanför dörren. Vi har ett ”hållbarhetstänk” som bland annat innebär att vi odlar egna grönsaker, som vår kock använder i matlagningen

Ängslyckans förskola

Ängslyckans förskola har tre avdelningar. På avdelningen Lillstugan har vi barn mellan 1-3 år, på Storstugan är barnen mellan 3-5 år och på Lekstugan är barnen mellan 4-5 år.

Med skogen inpå knuten

Ängslyckans förskola har funnits sedan 1988 och ligger i Ås ute på landsbygden med naturen precis utanför dörren. Vi är mycket utomhus. Vi har två förskolegårdar och även möjlighet att vara på skolgården och i den angränsande skogsdungen. I skogen en bit från förskolan har vi en plats med vindskydd och eldstad där vi kan grilla och laga mat.

Trygghet och glädje i fokus

Vår målsättning är att barnen ska känna trygghet, tillit och glädje här hos oss. Barnen får möjlighet till att utforska, upptäcka och utvecklas utifrån sin egen förmåga. Vi lägger stor vikt vid leken genom stimulerande miljö som förändras efter barnens intressen och behov. "Lust att lära - rätt att lyckas" är vår vision i Reftele/Ås förskoleområde och Ängslyckans skola.

Egenodlade grönsaker och hållbarhetstänk

Vi har egen kock och tillagningskök och maten lagas från grunden och till största del ekologiskt. Vi har ett ”hållbarhetstänk” som bland annat innebär att vi pratar mycket om miljö och återvinning och odlar en del egna grönsaker, som vår kock använder i matlagningen.

Nära samarbete med skola och fritids

Förskolan är ihopbyggd med skola och fritids vilket gör att vi har ett nära samarbete. Vi har tillgång till deras lokaler med teknisk utrustning, som till exempel smartboard och datasal. Vi har även återkommande gemensamma aktiviteter och vi samarbetar när det gäller öppningar och stängningar. Vi har tillgång till gymnastiksal, som vi använder flera gånger i veckan, och ishockeyrink. Bokbussen kommer till oss cirka en gång i månaden.

Trygg övergång till skola

Vårt nära samarbete med skola och fritids ger barn och vårdnadshavare en trygg övergång mellan förskola och skola/fritids.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.