Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Jessica Thylander

Telefon
Avdelning Nyfiken: 0371-48 51 36
Avdelning Utforskaren: 0371-48 51 35

Besöksadress
Gislegatan 29, Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Gisle förskola

Gisle förskola är belägen i Gisleområdet i centrala Gislaved. I området finns bibliotek, sporthall, kultur och närhet till naturen.

Nära kontakt på mindre enhet

Förskolan består av två avdelningar; Nyfiken som är en 1-3 årsavdelning och Utforskaren som är en 3-5 årsavdelning. Förskolan är en mindre enhet där alla pedagoger och barn får en nära kontakt. Vår målsättning är att skapa trygga relationer med glädje och gemenskap i fokus.

Barnens intresse, tankar och fantasi i fokus

Verksamheten präglas av barnens intresse, tankar och fantasi. Glädjen är en av grundstenarna. Olika kulturella tillhörigheter är en tillgång som berikar lärandet och ger mångfald. Vi vill skapa goda förutsättningar till lärande, där barnen har möjlighet att utveckla sina förmågor och sin självkänsla som utvecklas i samspel med andra. Nyfikenhet, kreativitet och fantasi ska prägla verksamheten.

En dag på förskolan

Varje dag ger vi barnen möjlighet till planerad och spontan undervisning såväl utomhus som inomhus. Vi går till skogen kontinuerligt. Barnen ska få uppleva att det finns många sätt att lösa problem på, bland annat genom en mångfald i miljöer, material och möten.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Gisle förskola en vinterdag

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.