Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Sanna Olsson

Telefon
Avdelning Liten: 0371-826 90
Avdelning Stor: 0371-827 90

Besöksadress
Gislegatan 25, Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Rönnens förskola

Rönnens förskola är belägen i Gisleområdet i centrala Gislaved. I området finns bibliotek, sporthall, kultur och närhet till naturen.

Trygg atmosfär på liten enhet

Förskolan består av två avdelningar. Liten som är en 1-3 årsavdelning och Stor som är en 3-5 årsavdelning. Förskolan är en liten enhet vilket medför ett samarbete där alla barn och pedagoger får en nära relation till varandra. Vi försöker anpassa verksamheten till varje individ och efter deras förutsättningar. Vår målsättning är att skapa en trygg atmosfär med glädje och gemenskap i fokus.

Tillåtande miljö där barnen har inflytande

Förskolan präglas av en tillåtande miljö där barnen har inflytande över sin dag och kan växla mellan olika aktiviteter och mötesplatser där de kan utvecklas och utmanas i sin fantasi och kreativitet. Vi går kontinuerligt på promenader till skogen och till biblioteket.

Trygg och lärorik

Vi strävar efter att verksamheten ska vara trygg och lärorik och att det ska finnas glädje och gemenskap i gruppen. Vi vill ge barnen och föräldrar en bra kvalitet på verksamheten, där alla ska trivas och känna sig välkomna. Vi vill väcka barnens nyfikenhet och ge dem stora möjligheter till lek och lärande.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Rönnens innemiljö

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.