Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Heléne Eriksson

Telefon
Avdelning Björnbäret: 0371-812 00
Avdelning Jordgubben: 0371-812 05

Post- och besöksadress
Traststigen 8
332 32 Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Solskenets förskola

Förskolan ligger i centrala Gislaved med närhet till skog och en härlig stor gård som lockar till lek, rörelse och naturupplevelser. Vi finns i det mångkulturella området Trasten vilket ger oss förmånen att mötas från många olika delar av världen och lära av varandra.

Solskenets förskola har två avdelningar

Förskolan har två avdelningar, på Björnbäret går de yngre barnen (1-3 år) och på Jordgubben går de äldre barnen (3-5 år). Vi samarbetar mellan avdelningarna vid öppning och stängning.

Lust att lära

Vi erbjuder en undervisning som bidrar till varje barns utveckling, välmående och lärande. Det gör vi genom målstyrda aktiviteter, lek men också genom möjlighet till avkoppling och vila under dagen. Vi vill att varje barn ska känna lust att lära, erbjudas en rolig, spännande lärmiljö och få möjlighet att tillägna sig ett rikt språk.

Vi värnar om den fria leken

Utevistelse sker dagligen där barnen erbjuds olika aktiviteter och material utifrån intressen och behov. Förskolan är byggd på en naturtomt som lockar till lek. Vi vill erbjuda barnen många olika upplevelser och aktiviter, till exempel sång och musik, rim och ramsor, skapande aktiviteter, utelek och skogspromenader.

Vår förskola är trygg, rolig och lärorik!

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Barnhänder i en ring över en karta

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.