Direktkontakt
Rektor
Jessica Thylander
Telefon
Avdelning Almen: 0371-812 75
Avdelning Asken: 0371-815 49
Avdelning Lönnen: 0371-48 51 19
Avdelning Pilen: 0371-812 26
Besöksadress
Sörgårdsvägen 1, 332 37 Gislaved
Kontaktcenter
Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00
Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan
Sörgårdens förskola
Sörgårdens förskola ligger i anslutning till skog, lekplatser och andra spännande ställen där barnen ges möjlighet till att utforska närområdet. Vi tillbringar en stor del av vår verksamhet utomhus oavsett årstid och väder.
Barnens bästa i fokus
Förskolan består av avdelningarna Almen, Asken, Lönnen och Pilen. Två av avdelningarna är för barn i åldrarna 1-3 och två avdelningar för 3-6 åringar. Vi har cirka 70 barn hos oss och vi är kring 20 medarbetare. Personal på förskolan, specialpedagog och rektor har ett nära samarbete med barnens bästa i fokus.
Med plats att utforska
Förskolan ligger i nära anslutning till tre olika skogar, lekplatser och andra spännande ställen där barnen kan utforska närområdet. På vår gård har vi potatis- och grönsaksodling, bärbuskar och fågelholkar där talgoxarna flyttar in på våren. Intill gården har vi tillgång till grillplats där vi lagar mat då och då.
Mångfald och olikheter är en styrka
För oss är det viktigt att barn och personal ska känna glädje, trygghet, respekt, empati och ansvar. Vi värnar om allas lika värde. Utbildningen vilar på demokratins grund där mångfald och olikheter ses som en styrka. Att skapa trygga relationer och stötta barnen till självständiga individer är något vi lägger stor vikt vid och som ger goda resultat.
Barnens behov tas tillvara
Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Hos oss får leken stort utrymme och genom den utvecklar barnen en mängd olika förmågor på ett lustfyllt sätt. Vi erbjuder barnen en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla ett rikt språk. De behov och intressen som barnen själva ger uttryck för tas tillvara. Barns delaktighet och inflytande är viktiga delar i utbildningen.
Ett nytt äventyr väntar bakom nästa träd!
Hos oss ger vi barnen en förstahandserfarenhet av skog och natur där vi undersöker, upptäcker och har roligt. Naturen är ett oändligt upptäcksrum med möjligheter till lärande, äventyr och eftertanke som bara begränsas av fantasin. Leken går över stock och sten med härliga lekredskap och barnen lär sig att klara sig själva samtidigt som självkänslan stärks. I naturen kan alla hitta sin egen utmaning, i det lilla eller stora, kika med lupp eller klättra i träd.
Varierad och näringsrik kost
På Sörgårdens förskola inhandlar vi ekologiska och kravmärkta varor i hög utsträckning. Vi strävar efter att servera mat med så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi tillagar nästan all mat från grunden och satsar på att erbjuda barnen en varierad och näringsrik kost.
Nära samarbete med hemmet
Vi tror på ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmet och genom en god dialog kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen att utvecklas rikt och mångsidigt. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Tillsammans gör vi skillnad!
Så går det till när ditt barn börjar här
Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.
Utvecklingsdagar
För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.
Kommande utvecklingsdagar
Följande dagar är förskolan stängd:
- Onsdag 22 januari 2025
- Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Sidans innehåll senast uppdaterat:
Saknar du något på denna sida?
Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.