Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Jessica Thylander

Telefon
Avdelning Grodden: 0371-810 22
Avdelning Plantan: 0371-810 63

Besöksadress
Bondegatan 2, 332 35 Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Växthusets förskola

Vi är en familjär och mindre förskola som erbjuder barnen en spännande och stimulerade miljö samtidigt som vi skapar trygga och självständiga individer.

Nära samarbete för barnens bästa

Förskolan har två avdelningar, en avdelning med barn i åldrarna 1-3 och en med barn i åldrarna 3-6 år. Vi har cirka 35 barn hos oss och runt sju medarbetare. Personal på förskolan, specialpedagog och rektor har ett nära samarbete med barnens bästa i fokus. Förskolan har en trevlig utegård och det är nära till skog, natur, lekplatser och andra spännande ställen där barnen har möjlighet att utforska närområdet.

Trygga relationer ger självständiga individer

För oss är det viktigt att barn och personal ska känna glädje, trygghet, respekt, empati och ansvar. Vi värnar om allas lika värde och utbildningen vilar på demokratins grund där mångfald och olikheter ses som en styrka. Att skapa trygga relationer och stötta barnen till självständiga individer är något vi lägger stor vikt vid, vilket är avgörande för att nå goda resultat.

Stimulerande miljö utvecklar rikt språk

Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Hos oss får leken stort utrymme. Genom den utvecklar barnen en mängd olika förmågor på ett lustfyllt sätt. Vi erbjuder barnen en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla ett rikt språk. Barnen deltar i utomhuspedagogik med lek och experiment. 

Tillsammans gör vi skillnad

De behov och intressen som barnen själva ger uttryck för tas tillvara. Barns delaktighet och inflytande är viktiga delar i utbildningen vilka vi ständigt arbetar med. Vi tror på ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmet och genom en god dialog kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen att utvecklas rikt och mångsidigt. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Tillsammans gör vi skillnad!

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.



Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan



Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.