Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Linda Wilhelmsson

Telefon
Avdelning Blåsippan: 0371-235 71
Avdelning Gulsippan: 0371-235 72

Post- och besöksadress
Transtigen 2
333 75 Reftele

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Nyckelpigans förskola

Området runt Nyckelpigans förskola bjuder på närhet till natur och lantbruk, men ändå gångavstånd till skolan där vi har tillgång till bibliotek och gymnastiksal.

Samarbete skapar trygghet

Nyckelpigans förskola består av två avdelningar. Blåsippan har barn 1-3 år och Gulsippan har barn 3-5 år. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna och ansvarar gemensamt för öppning och stängning. Det gör att barnen blir väl bekanta med all personal på förskolan.

Ljusa lokaler och utforskande rörelse

Området runt förskolan bjuder på närhet till natur och lantbruk, men ändå gångavstånd till skolan där vi har tillgång till bibliotek. Förskolan är en av kommunens äldsta och byggdes 1968. Lokalerna är ljusa och rymliga och utegården är stor och inbjuder till utforskande av rörelse, odling av grönsaker och bär. Maten lagas från grunden av vår kock.

Goda förutsättningar för lärande

Målsättning är att barnen ska känna trygghet, tillit och glädje här hos oss. Barnen får möjlighet till att utforska, upptäcka och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. För att ge goda förutsättningar för lärande arbetar vi oftast i smågrupper både spontant och planerat.

Stumulerande miljö och utevistelse

Vi arbetar mycket utifrån individen och det innebär bland annat att vår verksamhet är väldigt flexibel och spontan. Vi lyssnar på barnens behov och intresse och planerar vår verksamhet efter det. Vi arbetar oftast i smågrupper både spontant och planerat, för att lättare kunna fånga barnen. Vi lägger stor vikt vid lek och språkutveckling genom stimulerande miljö som förändras efter barnens intressen och behov. Utevistelsen är en del i verksamheten, vi planerar för utflykter, promenader och nyttjar gården dagligen under både förmiddagen och eftermiddagen.

Rolig, lärande och trygg verksamhet

Vi strävar hela tiden efter att i samarbete med vårdnadshavarna skapa en rolig, lärande och trygg verksamhet för barnen på förskolan. Vi vill att barnen får med sig många underbara minnen från oss! ”Lust att lära, rätt att lyckas” är vår vision inom Reftele/Ås förskolor.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Tisdag 18 juni 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.