Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Linda Wilhelmsson

Telefon
Avdelning Rubinen: 0371-235 81
Avdelning Safiren: 0371-235 82
Avdelning Smaragden: 0371-235 83

Post- och besöksadress
Järnvägsgatan 4
333 75 Reftele

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Skattkistans förskola

Vår miljö är mycket bra med ovanligt stora utrymmen med bra ljudmiljö för både barn och vuxna. Vi har en stor ateljé för skapande verksamhet samt ett eget rum för vattenlek - välkommen till oss!

Alla är skattade ädelstenar hos oss!

Skattkistan består av tre avdelningar där barnen är indelade i åldersgrupper från de yngsta till de äldsta. På Rubinen går de yngsta barnen. På Safiren och Smaragden går de äldsta barnen. År 2010 flyttade vi in i ljusa, fräscha rymliga lokaler. Innan renovering var den lokala Skattemyndigheten lokaliserad i byggnaden och därför fick förskolan namnet Skattkistan.

Maten på förskolan

Frukost och mellanmål tillagas på förskolan medan lunchen kommer från skolrestaurangen en bit bort. Till lunchen serveras alltid en mindre salladsbuffé som tillagas på förskolan, bestående av kalla och varma grönsaker.

Stora utrymmen och kreativ miljö

Arbetsmiljön i förskolan är mycket bra med ovanligt stora utrymmen med bra ljudmiljö för både barn och vuxna. Vi har en stor ateljé för skapande verksamhet samt ett eget rum för vattenlek. Dessutom finns ett aktivitetsrum med ribbstolar och andra gymnastikredskap.

Hopp, spring och gräv på utegården

Vi har en stor utegård med lekredskap och buskar som gör att barnen kan hoppa, springa, klättra, cykla och gräva i de många sandlådorna. Gården går även att dela till två mindre lekytor genom en grind.

”Lust att lära, rätt att lyckas”

Miljön gör att vi har stora möjligheter att arbeta med målen i förskolans läroplan. Vi strävar hela tiden efter att i samarbete med vårdnadshavarna skapa en rolig, lärande och trygg verksamhet för barnen på förskolan. ”Lust att lära, rätt att lyckas” är vår vision inom Reftele/Ås förskolor.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Skattkistans förskola

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.