Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Ann-Sofie Gren

Biträdande rektor
Madeleine Nyman

Telefon
Avdelning Skattkammaren 1-3 år: 0371-817 51
Avdelning Speldosan 3-6 år: 0371-817 98

Post- och besöksadress
Furugatan 16 A-B
333 32 Smålandsstenar

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Furugårdens förskola 1

Vi vill främja barns språkutveckling och samarbetar med bland annat biblioteketet som erbjuder sagostunder med jämna mellanrum.

Anpassad verksamhet

Förskolan består av två avdelningar; Skattkammaren för barn 1-3 år och Speldosan för barn 3-6 år. Eftersom avdelningarna ligger i anslutning till varandra så samarbetar vi mycket. Barnen är väl bekanta med all personal i huset, och vi försöker anpassa verksamheten till varje individ och efter deras förutsättningar.

Lugn och inspiration

Våra lokaler har stora härliga ytor som ger möjlighet till lek i olika rum. Det skapar lugn och inspiration till att leka i mindre grupp, tillfälle att leka ostört, samt minskar ljudnivån.

Eget tillagningskök

I huset finns ett tillagningskök som serverar vanlig husmanskost. Barnen har möjlighet att se hur maten tillagas samt känna doften av mat och nybakat! Barnen har också möjlighet att komma med önskemål och frågor om maten.

Närhet till lekplatser

Vi har nära till olika lekplatser och gångavstånd till fina skogsområden. Här finns tillgång till bäckar, klätterträd, skogsstigar och kojbygge. Med en skogsdunge in på knuten har vi möjlighet att leka i naturen alla dagar i veckan.

Tillsammans utvecklar vi trygga barn

Vi tycker att samarbetet med hemmet är viktigt. Vi lägger vikt vid det dagliga samtalet vid lämning och hämtning. Vi vill att ni föräldrar och era barn ska känna sig trygga med oss och vår verksamhet, och att alla ska känna sig välkomna. Trygga barn ger glada barn!

Inspirerar till nya upptäckter

Barnens utbildning tar sin utgångspunkt i både läroplanen och det de visar intresse för. Vi utmanar barnen vidare genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper.

Självständiga och ansvarstagande barn

Sång, musik och utevistelse är dagliga inslag i vår verksamhet. Vår dokumentation kring förskolan gör barn och vårdnadshavare delaktiga i verksamheten. Vi vill att barnen ska utvecklas till självständiga och ansvarstagande barn.

Främja språkutveckling

Vi lägger stor vikt vid språkutvecklande arbetssätt Vi samarbetar med bland annat biblioteketet som erbjuder sagostunder. De stora barnen får besöka biblioteket och få sagor berättade i biblioteksmiljö, medan de mindre barnen får besök av "sago-tanten" på förskolan.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Furugårdens förskola 1

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.