Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Ann-Sofie Gren

Biträdande rektor
Madeleine Nyman

Telefon
Avdelning Alpsippan 3-6 år: 0371-48 50 42
Avdelning Backsippan 1-3 år: 0371-818 24
Avdelning Gulsippan 3-6 år: 0371-818 09
Avdelning Mosippan 1-3 år: 0371-829 53

Post- och besöksadress
Långgatan 9 B
333 30 Smålandsstenar

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Mariagårdens förskola 2

Vi är en centralt belägen förskola i Smålandsstenar som präglas av en tillåtande miljö där barnen har inflytande över sin dag och kan växla mellan olika aktiviteter och mötesplatser.

Samarbete och närhet

Förskolan består av fyra avdelningar. Backsippan och Mosippan för barn 1-3 år, Gulsippan och Alpsippan för barn 3-6 år. Avdelningarna samarbetar tätt och barnen lär känna pedagoger från fler avdelningar.

Centralt belägen med fin utegård

Vi är en centralt belägen förskola i Smålandsstenar med en fin utegård som används flitigt. Vi har nära till skogen, biblioteket och övriga samhället.

Vi serverar mat från årets förskolekök

Vår egen kock gör sallader och tillbehör medans övrig mat som serveras är tillagad i Strandsnäs förskolekök. Strandsnäs tillagningskök vann 2021 priset som årets förskolekök i Sverige och vi är glada över möjligheten att få lunchen levererad därifrån.

Tillåtande och kreativ miljö

Förskolan präglas av en tillåtande miljö där barnen har inflytande över sin dag och kan växla mellan olika aktiviteter och mötesplatser, där de kan utvecklas och utmanas i sin fantasi och kreativitet.

Utflykter till skog och utbyte med äldre

Vi värnar om och prioriterar nyttan med att vara ute, dels på vår utegård och dels genom utflykter till skog och närområden. Vi har ett uppskattat samarbete med Mariagårdens äldreboende där barn och äldre ges möjlighet att träffas över åldersgränserna.

Sång, musik och språkutveckling

Vi utmanar barnen vidare genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper. Utbildningen tar sin utgångspunkt både i läroplanen och det barnen visar intresse för. Vi lägger stor vikt vid språkutvecklande arbetssätt. Sång, musik och utevistelse är dagliga inslag i vår verksamhet. Vår dokumentation kring förskolan gör barn och vårdnadshavare delaktiga i verksamheten.

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Onsdag 28 augusti 2024
  • Tisdag 5 november 2024 (gemensam med fritidshemmet)
  • Onsdag 22 januari 2025
  • Måndag 16 juni 2025 (gemensam med fritidshemmet)
Foto på Mariagårdens förskola 2

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.