Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor 
Sanna Olsson

Tallens förskola, avdelning Nattljus
Telefon: 0371-813 45

Besöksadress:
Östra Ringgatan 2, Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Omsorg på kvällar, nätter och helger

Kommunen erbjuder omsorg på kvällar, nätter och helger för barn vars vårdnadshavare har schemalagd arbetstid utanför ordinarie verksamhets öppettider.

Avdelningen Nattljus på Tallens förskola i Gislaved

Omsorgen är för barn från 1 år till och med vårterminen då barnet fyller 13 år. Hela kommunen är upptagningsområde. Omsorgen finns på Tallens förskola, avdelning Nattljus, i Gislaved.

Verksamheten på Nattljus

När Nattljus öppnar på vardagskvällarna kommer barn hemifrån eller från fritidshem/förskola. På vardagarna erbjuds barnen middag, lekar och spel. En lugn och avslappnande kväll där vi läser saga innan nattsömnen. När Nattljus stänger på vardagsmorgnarna går barnen till fritidshem/förskola eller hämtas av föräldrarna.

På helgerna erbjuder vi olika aktiviteter och lekar. Vi har en stor gård med stora ytor som vi använder. Ofta gör vi utflykter utanför förskolan. Vi besöker idrottsanläggningar, gör utflykter till lekplatser och skogen. När det händer spännande saker i Gislaved så besöker vi gärna det. Vi arbetar för att barnen ska ha roligt, må väl och få god omsorg.

På Tallens förskola finns en egen kock som tillagar och förbereder maten som serveras på Nattljus.

Ansökan

Ansökan om plats görs direkt via våra e-tjänst. För att logga in i e-tjänsten behöver du ha en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera vem du är. Mer information om e‑legitimation hittar du på webbplatsen e-legitimation.se.

När du har fått en plats ska inkomstuppgift och schema lämnas. Varje gång ditt barn byter tider ska schemat ändras och ny inkomstuppgift ska lämnas varje gång inkomsten ändras. Alla ändringar görs direkt i e-tjänsten för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem, under ”Min sida”.

Arbetstidsschema styrkt av arbetsgivare ska också lämnas i samband med att du ansöker om omsorg på kvällar, nätter och helger.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.