1. Viktigt meddelande: Gislebadet stängt fredag
Gislaveds kommun logotyp

Lokal lägesbild oktober 2023

Senast uppdaterad 04 april 2024

Lugnare period

Bostadsområdet Trasten har upplevts något lugnare den senaste månaden. Det har varit hög polisnärvaro i området och blivit väl bemötta av de boende. Kamerorna har också mottagits väl av de boende i området.

Bättre belysning

Vid Töråsskolan i Anderstorp har bättre belysning kommit upp vid skolgården samt att det har installerats timer på belysningen vid fotbollsplanen.

Oroande utveckling

Det finns information som pekar mot att det förekommer narkotikaförsäljning till unga ungdomar/barn i kommunen vilket pekar mot en oroande utveckling där allt yngre åldrar dras in i missbruk och kriminalitet. Vi ser också en ökad alkoholkonsumtion hos ungdomar. Speciellt ser vi en trend bland unga tjejer i högstadieålder.

Stök på bibliotek

Biblioteken i Smålandsstenar och Gislaved upplever problem med flera grupper av ungdomar, både från gymnasiet och yngre, som stör genom att vara högljudda och otrevliga mot personal och besökare. Vid konfrontation med dessa individer kan det även förekomma både hot, trakasserier och verbala attacker mot personalen. I förebyggande syfte ska kontakt tas med fritidshemmen, fritidsgårdarna och fältsekreterare för att bättre kunna jobba med missriktad energi hos ungdomar.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.