Vandringsleder och strövområden

Allt från 2,5 km till tio mil markerade leder väntar dig som vill använda apostlahästarna.

Vandringsleder


Gislavedsleden

Gislavedsleden är ca 10 mil lång och går i västra kanten av kommunen från Kinnared vid Hallandsgränsen i söder till Isaberg i norr. Den är en del av Europaled 6 som går från Alexandroupolis i Grekland till Kilpisjärvi i Finland. Längs leden finns vindskydd. Läs mer om Gislavedsleden.

Tuskebo promenadstig

Runt Tuskebosjön sträcker sig en 5,5 km lång promenadstig i ett varierande landskap med intressanta kulturmiljöer. På vandringen rör du dig genom två socknar - Våthult och Villstad. Stigen börjar vid Pålsbo ca 5 km sydväst om Gislaved. Läs mer om Tuskebo promenadstig

Forminnesleden

Fornminnesleden i Öreryd (7 alt 3 km) är som namnet låter rik på fornlämningar, bland annat gravfält från äldre järnåldern och flera gravrösen.

Golfbaneleden

Är du ute och spelar golf på Isabergs golfbana eller bara har lust att vandra en stund. Då är Golfbaneleden en perfekt vandring för dig. Leden är belägen vid området för Isabergs golfbana. Du får samtidigt som du går runt leden en historisk berättelse från Nissafors bruks historia.

Isaberg

Runt Isabergsområdet finns också många fina vandringsleder i varierande längder. Vid stugbyn finns en orienteringskarta där man kan se hur lederna går. Läs mer om Isabergs Fritidsby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Natur- och kulturstig Nissan

Kring Nissan i Gislaveds tätort finns mängder av intressanta natur- och kulturmiljöer. Natur- och kulturstig Nissan är en promenadstig för dig som vill uppleva och lära dig mer om dessa. Läsa mer om Natur- och kulturstig Nissan.

Nissanleden

Nissanleden är en promenadstig utmed Nissan mellan Smålandsstenar och Skeppshult. Stigen är ungefär 8 km lång och sträcker sig mellan kraftverket vid Ågårdsfors i norr och Skeppshults elljusspår i söder. Utmed leden finns en rastplats i höjd med Svenshult.

Solsystemet

I bostadsområdet Dalen i Gislaved, börjar rymdpromenaden genom vårt solsystem. När du når fram till sista planeten som finns i Mossarp har du gått totalt fyra kilometer. Solsystemet är i skalan 1:1,5 miljarder och finns på initiativ av GAS- Gislaveds Astronomiska Sällskap i samarbete med Gislaveds kommun och Gislavedshus. Utsmyckningen består av stenar.

Här har vi samlat all information i en kartapplikation och samlingsportal med interaktiva kartor som visar Gislaveds kommuns vandringsleder, motionsspår och friluftsliv. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades senast: