Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

E-post: halsocenter@gislaved.se

Besök vår facebooksida på @fritidgislavedskommun

Besöksadress
Gislegatan 14
Gislaved – Gisle sportcenter

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Hälsocenter

Hälsocenter i Gislaved är ett samverkansarbete mellan kommunen, Region Jönköpings län och vårdcentralerna i kommunen. Hälsocenter finns i Gisle sportcenter i Gislaved.

Hälsocenter

Vad är Hälsocenter

På Hälsocenter kan du få coachning, stöd och gemenskap när du behöver förändra olika levnadsvanor. Kanske vill du komma igång och röra dig mer, förbättra dina matvanor, hitta en balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn, eller kanske hitta en social gemenskap tillsammans med andra? Hälsocenter ska vara en plats som bidrar till ditt välmående genom att erbjuda dig coachning till nya hälsosamma vanor, olika aktiviteter individuellt eller i grupp och tips om nya inspirerande sammanhang i föreningar, ideella organisationer eller hos aktörer.

Vi är till för kommuninvånare från 18 år som blivit rekommenderade hit från sin vårdcentral och fått fysisk aktivitet på recept (FaR).

Så här fungerar Hälsocenter

När du har fått fysisk aktivitet på recept (FaR) från din vårdcentral kommer du i kontakt med Hälsocenter. Vid ett inledande samtal träffar du vår hälsocoach som hjälper dig att sätta upp mål och planera vilken typ av aktivitet som passar dig bäst. Aktiviteterna kan ske både individuellt och i grupp. Upplägget anpassas alltid efter ditt behov.

Kostnad Hälsocenter

Du kan få FaR förskrivet till oss vid ett tillfälle och FaR- perioden varar ett halvår. Under den tiden får du stöd genom coachning och olika aktiviteter. Kostnaden är 800 kronor. Det inledande samtalet är kostnadsfritt och vill du inte fortsätta på Hälsocenter efter samtalet betalar du ingen avgift.

Hälsocenters fokus ligger på hela dig, att hela du ska må bra. På Hälsocenter kan du få verktyg som stärker dig i att ta steg mot vanor som fungerar i din vardag, och som får dig att må bra. Både idag, och på längre sikt.

Läs mer om hälsocenter på 1177.se

Välkommen!

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.