Hälsocenter

Hälsocenter i Gislaved är ett samverkansarbete mellan kommunen, Region Jönköpings län och vårdcentralerna i kommunen. Hälsocenter finns i Gisle sportcenter i Gislaved.

Vad är Hälsocenter

På Hälsocenter kan du få coachning, stöd och gemenskap när du behöver förändra olika levnadsvanor. Kanske vill du komma igång och röra dig mer, förbättra dina matvanor, hitta en balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn, eller kanske hitta en social gemenskap tillsammans med andra? Hälsocenter ska vara en plats som bidrar till ditt välmående genom att erbjuda dig coachning till nya hälsosamma vanor, olika aktiviteter individuellt eller i grupp och tips om nya inspirerande sammanhang i föreningar, ideella organisationer eller hos aktörer.

Vi är till för kommuninvånare från 18 år som blivit rekommenderade hit från sin vårdcentral och fått fysisk aktivitet på recept (FaR).

Så här fungerar Hälsocenter

När du har fått fysisk aktivitet på recept (FaR) från din vårdcentral kommer du i kontakt med Hälsocenter. Vid ett inledande samtal träffar du vår hälsocoach som hjälper dig att sätta upp mål och planera vilken typ av aktivitet som passar dig bäst. Aktiviteterna kan ske både individuellt och i grupp. Upplägget anpassas alltid efter ditt behov.

Kostnad Hälsocenter

Du kan få FaR förskrivet till oss vid ett tillfälle och FaR- perioden varar ett halvår. Under den tiden får du stöd genom coachning och olika aktiviteter. Kostnaden är 800 kronor. Det inledande samtalet är kostnadsfritt och vill du inte fortsätta på Hälsocenter efter samtalet betalar du ingen avgift.

Hälsocenters fokus ligger på hela dig, att hela du ska må bra. På Hälsocenter kan du få verktyg som stärker dig i att ta steg mot vanor som fungerar i din vardag, och som får dig att må bra. Både idag, och på längre sikt.

Hitta ditt lokala hälsocenter på din kommuns hemsida, eller läs mer genom att söka på ”Hälsocenter i Jönköpings län” på 1177.se

Välkommen!

Besöksadress och kontaktuppgifter:

Sidan uppdaterades senast: