Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Studie- och yrkesvägledare
Patrik Johansson
E-post: patrik.johansson@edu.gislaved.se

Studie- och yrkesvägledare
Amanda Skogström
E-post: amanda.skogstrom@edu.gislaved.se

Studie- och yrkesvägledare
Cajsa Trevik
E-post: cajsa.trevik@edu.gislaved.se

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Om vuxenutbildningen

Vårt mål är att erbjuda alla vuxna i Gislaveds kommun möjlighet till att öka sin kompetens. Är du nyfiken på vad vi har att erbjuda, vill du ge dig själv en chans att börja studera? Hos oss kan både individer, företag och kommunala organisationer få hjälp och råd i olika studiefrågor.

Vi kan testa förkunskaper i olika ämnen och ta fram individuella studieplaner.
Vi samordnar olika utbildningsnivåer, både teoretiska och praktiska. Vi samverkar med andra utbildningsanordnare för att öka utbildningsmöjligheterna i kommunen.

Kurserna är gratis, du betalar endast för kurslitteraturen. Efter avslutade kurser utfärdas betyg.

För dig som fyller 20 eller har avslutat gymnasieutbildning

Du har rätt att delta i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning från och med höstterminen det år du fyller 20 år eller efter avslutad gymnasieutbildning. Om vi måste göra ett urval bland sökande, till exempel om platserna inte räcker ska den som har störst behov av utbildning antas enligt gällande förordningar.

Våra utbildningar

SFI är en språkutbildning för dig som har ett annat modersmål än svenska. På SFI får du grundläggande kunskaper i det svenska språket och utifrån dina förutsättningar ges du möjlighet att utveckla din förmåga att tala, höra, läsa och skriva på svenska för såväl vardagsliv som yrkesliv.

Läs mer om SFI.

Ansök till SFI.

Grundläggande vuxenutbildning ger dig kunskaper som motsvarar grundskolan åk 1-9. Du får behörighet för att kunna läsa kurser på gymnasial nivå.

Du kan välja att läsa en kurs i taget eller flera kurser samtidigt. Du kan läsa på heltid eller på deltid.

Läs mer om våra kurser på sidan Grundläggande vuxenutbildning

Ansök till Grundläggande vuxenutbildning.

Kurser på gymnasial nivå motsvarar ungdomsgymnasiets kurser. Du kan välja att läsa enstaka kurser eller att läsa till en gymnasieexamen för att få behörighet till studier på högskola eller yrkeshögskola.

Vad behöver du? Det kan våra studie- och yrkesvägledare hjälpa dig med.

Läs mer om våra kurser på sidan Gymnasiala kurser.

Ansök till gymnasiala kurser.

Vi erbjuder högskolekurser som sänds digitalt från Borås högskola, Jönköpings University och Halmstad högskola. Det innebär att du följer undervisningen via telebild i vårt lärcentras lokaler på Gislaveds Gymnasium på schemalagd tid.

Läs mer om Högskolan på hemmaplans kurser.

Du kan också söka till vår yrkeshögskoleutbildning flör Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri. Utbildningen ger dig breda kunskaper i blandannat elteknik, mekanik, automation och underhållsplanering.

Läs mer om utbildningen för underhållstekniker.

Viktig information till dig som anmäler till prövning

Prövning kan göras i de kursen vi erbjuder på cll 5 gånger per år. Innan anmälan till prövning görs måste SYV kontaktas. Har du redan har ett godkänt betyg i kursen och vill höja det betalar du 500:- för att göra en prövning, för övriga är prövningen kostnadsfri. Eventuell betalning ska göras till Swish 1235361795, Ange ditt namn+personnummer+PRÖVNING+ämne. Betalning ska ske senast 2 veckor innan prövning, om inte betalning får inte prövningen genomföras.

Du som prövar måste kontakta prövningsansvarig lärare via mail senast två veckor innan prövning för att få mer information om prövningen. Kontaktas inte läraren i tid får inte prövningen genomföras. Prövning i svenska och engelska genomförs i flera omgångar, mer information ges av läraren. Efter genomför prövning kan det dröja upp till en vecka innan du får besked och meddelande om ditt betyg av läraren. Ditt betyg registreras i nationella betygsdatabasen och skickas automatiskt till ex antagning.se när du gör en ansökan. Om du vill ha ut ditt betyg på papper måste du kontakta administratör jasna.karabegovic@edu.gislaved.se.

Prövning sker på plats på Gislaveds Gymnasium enligt överenskommelse med läraren. Giltig legitimation ska uppvisas vid prövningstillfället. Vid vissa prövningsmoment behöver du tillgång till dator med DigiExam, mer information ges av läraren. Övriga eventuella hjälpmedel som får användas meddelas av läraren. 


Samarbete i GGVV(Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Värnamo)

I dessa fyra kommuner har vi samarbete när det gäller enstaka kurser och yrkesutbildningar, det gör att du kan söka till dessa kommuner utan att ansökan måste gå via vuxenutbildningen i Gislaved.

Gnosjös yrkesutbildningar

Vuxenutbildning | GKC.

Värnamos yrkesutbildningar

Vuxenutbildning i Värnamo.

Vaggeryds yrkesutbildningar

Yrkesutbildning på Fenix kultur- och kunskapscentrum.

För andra yrkesutbildningar i andra kommuner kontaktar du en av våra studie- och yrkesvägledare.

Mer information och studiefinansiering

Innan du påbörjar dina studier rekommenderar vi dig att kontakta studie- och yrkesvägledaren, för frågor som gäller framtida studier och yrkesliv.

Om du bestämmer dig för att börja läsa på vuxenutbildningen ska du upprätta en individuell studieplan. Planen är en vägledning och ett arbetsredskap för möjliggöra att du uppnår dina studiemål. Boka alltid tid via telefon eller e-post.

Förutom att upprätta studieplaner kan du bland annat få hjälp med:

  • Vilka kurser och utbildningar som finns möjlighet att läsa på vuxenutbildningen i Gislaveds kommun
  • Vad ett gammalt gymnasiebetyg är värt
  • Hur man kompletterar sin gymnasieutbildning
  • Hur man blir behörig till högskoleutbildning
  • Vilka möjligheter det finns till distansläsning
  • Hur man finansierar sina studier

Studiefinansiering söker du via CSN. Studiemedel kan sökas på för studier på 100%, 75% eller 50%. Studiemedlet beräknas på antalet poäng per vecka, vilket för heltidsstudier är 20 poäng. Studiemedlet består av en lägre eller en högre bidragsdel + en lånedel. Bidragsdelens storlek beror på din ålder och tidigare utbildning.

Ansök om CSN studiemedel.

När du blivit antagen till Vuxenutbildning lämnar skolan uppgifter om dina studier direkt till CSN.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.